Skip to main content

Διάλογοι/Παρεμβάσεις

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης του Τάκη Φωτόπουλου στη διαδικτυακή εκπομπή της Φωτεινής Μαστρογιάννη

Ημερομηνία: 
Φλεβάρης 2016
fotopoulos.jpg

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης του Τάκη Φωτόπουλου στη διαδικτυακή εκπομπή της Φωτεινής Μαστρογιάννη, Take the money & run. Σύντομα θα προστεθούν υπότιτλοι λόγω της χαμηλής ποιότητας του ήχου της τηλεδιάσκεψης.

Στη συνέντευξη θίγονται:

—Το αίτιο της καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα: Η μεταπολεμική ενσωμάτωση στη διεθνή αγορά που εντάθηκε με την ένταξη μας στην ΕΟΚ/ΕΕ και οδήγησε στην πλήρη καταστροφή της αυτοδυναμίας της χώρας, μέσα από την καταστροφή των παραγωγικών μας τομέων, και στη συνακόλουθη χρεοκοπία

— Ο λόγος της ανάδυσης των νεο-εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη – η πλήρης αποδόμηση της Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας των λαών μέσα στην παγκοσμιοποίηση και ιδιαίτερα την Ευρωζώνη, και ο ρόλος συναυτουργού της παγκοσμιοποιητικής “Αριστεράς” που μετέτρεψε το αντι-παγκοσμιοποιητικό κίνημα σε ένα “πανηγυράκι” για “έναν καλύτερο κόσμο” του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, που χρηματοδοτούσαν πολυεθνικές, ο Σόρος κλπ.

—Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, άμεση συνέπεια των 4 “ελευθεριών” των αγορών που επέβαλε η Νέα Διεθνής Τάξη μέσω των συνθηκών Μάαστριχτ κλπ. για χάρη της ανταγωνιστικότητας που είναι σήμερα το απόλυτο οικονομικό κριτήριο για την παραγωγή

—Η εξελισσόμενη λατινοαμερικανοποίηση της Ελλάδας και η ανάγκη για μέτωπο για την κοινωνική και εθνική απελευθέρωση και για αμεση έξοδο από την ΕΕ  και ΝΑΤΟ, καθώς και αποδέσμευση από τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης (ΠΟΕ, ΔΝΤ κλπ.)

—Το BREXIT και τα αυξανόμενα λαϊκά κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης σε όλη την Ευρώπη...Συνέχεια »

Οι ομιλίες στην εκδήλωση του ΜΕΚΕΑ για την ανάγκη Σύμπηξης Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης 1η Αυγούστου 2015

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
Αύγουστος, 01 2015
File-2-8-15-4-35-30-μ.μ.-1024x768.jpeg

Ακολουθούν οι ομιλίες και το βίντεο της εκδήλωσης του ΜΕΚΕΑ για την επιτακτική ανάγκη σύμπηξης Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση, η οποία έλαβε χώρα την 1η Αυγούστου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων.

Μιχάλης Δαγτζής : «Η Εξωστρεφής “Ανάπτυξη” η αιτία καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων»

Σάκης Αδάμ : «Ο Ρόλος της Παγκοσμιοποιητικής Αριστεράς στο Σημερινό Καθεστώς Οικονομικής Κατοχής και η Στάση του ΚΚΕ»

Πάνος Λιβιτσάνος : «ΜΕΚΕΑ: Γιατί και πώς Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση;»

Τάκης Φωτόπουλος : «Μερικά Συμπεράσματα για τη Σημερινή Καταστροφή»

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

 

 

 

File 2-8-15 - 4 38 25 μ.μ.

 

 

Η Ελλάδα μεταξύ Σκύλλας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ημερομηνία: 
Φλεβάρης 2015

ΠΙΕΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ “CC” ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

 

(Το παρακάτω είναι μια επεξεργασμένη και ανανεωμένη ―με βάση νέα στοιχεία και εκτιμήσεις― απομαγνητοφώνηση της βίντεο-συνέντευξης του Τάκη Φωτόπουλου στην Galina Tichinskaya για την Pravda.ru[1] )

 ...Συνέχεια »

Συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου για το δημοψήφισμα στη Σκωτία και ευρύτερα

Ημερομηνία: 
Σεπτέμβρης 2014
unnamed-300x320.jpg

Ο Τάκης Φωτόπουλος μίλησε στο 98,4fm  και στον κ. Σαχίνη για την επικαιρότητα του δημοψηφίσματος στην Σκωτία και τη σημασία καθώς και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ρωσικής Ελίτ.

 

 

O Τάκης Φωτόπουλος στο 984 radio για Παλαιστίνη-Μ. Ανατολή, Ουκρανία, Ρωσία

Ημερομηνία: 
Ιούλιος 2014
Takis.thumbnail

 

Ο Τάκης Φωτόπουλος, μιλάει στον 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Μέση και Εγγύς Ανατολή, την Νοτιανατολική Μεσόγειο, τις χώρες του Μαγκρέμπ αλλά και την Ουκρανία.

Η πολιτική εξαπάτηση και η αήθεια του ΕΠΑΜ

Γενάρης, 27 2014
-ΕΠΑΜ.jpg

Η εξαπάτηση του ΕΠΑΜ για την ΕΕ και τα υβριστικά ψεύδη των επαγγελματιών πολιτικάντηδων του

Ελληνικό Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία - 27/01/2014            

Από τη στιγμή που εξερράγη το «φαινόμενο» του «οικονομολόγου-ειδήμονα» Καζάκη, που ξεφύτρωσε σχεδόν από το πουθενά γύρω στο 2010, μέσα από διαδικασίες που κάθε άλλο παρά διαφανείς ήταν για το πώς ξεκίνησε και γιγαντώθηκε ξαφνικά το «φαινόμενο» αυτό, παρακολουθούσαμε την πορεία του ΕΠΑΜ από αρκετά κοντά με «ενδιαφέρον» και περιέργεια για το «πού τελικά το πάνε». Ήταν με κάθε άλλο παρά διαφανείς διαδικασίες η οβιδιακή εμφάνιση στη σκηνή του Καζάκη γιατί προφανέστατα μια τέτοια ώθηση είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί να πραγματωθεί απλά λόγω της τεχνοκρατίστικης ή πιασάρικης ρητορικής δεινότητας του αρχηγού του, ούτε εξηγείται φυσικά πώς έγιναν τα ατελείωτα «οργώματα» σε όλη την Ελλάδα για τα οποία υπερηφανεύεται το ΕΠΑΜ, που υποτίθεται χορηγούνταν απλά και μόνο από τον «λαϊκό κόσμο» --για να μην μιλησουμε και για την εβδομαδιαία εφημερίδα, τη στιγμή που καμιά Ελληνική εφημερίδα κάποιας αναγνωσιμότητας σήμερα δεν επιβιώνει χωρίς επιχορηγήσεις από κοινοβουλευτικά κόμματα, σπόνσορες κ.λπ.  καθώς και δάνεια που εγκρίνει τελικά η...Τρόικα!

Λέμε «το παρακολουθούσαμε» το ΕΠΑΜ, γιατί μάς ήταν πρακτικά αδύνατο να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να γράψουμε μια ολοκληρωμένη «κριτική» για το μόρφωμα αυτό και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες «θέσεις» και συμμαχίες του (οι οποίες έμμεσα ξεκίνησαν με την ΕΛΕ και το καταστροφικό καπέλωμα της στις πλατείες το 2011 -και ειδαμε σημερα που θα κατεληγε η ΕΛΕ, αφού όπως μας είπε ο αυριανός Υπ. Οικονομικών Σταθάκης, η όλη φασαρία ήταν για το 5% του Χρέους που έτσι και αλλιώς θα μας ‘χαρίσουν’ οι δανειστές μας το καλοκαίρι, για να κοροϊδεύουν ότι είναι τελικά βιώσιμο το Χρέος!-- μέχρι τις εκλογικές συμμαχίες του ΕΠΑΜ με Παπαθεμελή, με απόστρατους, το φλερτ με το «Σχέδιο Β», τον Κατσανέβα της «Δραχμής» κ.α.).

Το βασικό βέβαια στοιχείο του δικολαβισμού του ΕΠΑΜ είναι το μόνιμο «παιχνίδι» του για το θέμα της ΕΕ και με της ταύτισης της εξόδου από την ΕΕ με αυτή από το …Ευρώ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το ΕΠΑΜ δεν θέτει σε ΟΥΔΕΝΑ προγραμματικό του κείμενο, την ανάγκη άμεσης μονομερούς εξόδου από την ΕΕ, που είναι όμως Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για οποιοδήποτε ριζοσπαστικό μέτρο στη συνέχεια το οποίο θα έβγαζε τον λαό από την κρίση.

ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ

Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες σε μια ευθεία πρόκληση του Τάκη Φωτόπουλου προς το ΕΠΑΜ και τον Καζάκη σε άρθρο του («Απομυθοποίηση των αιτιών της κρίσης»), να απαντήσουν αν τελικά στο ΕΠΑΜ δεσμεύονται για άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ (μια πρώτη ευθεία ερώτηση είχε γίνει παλιότερα εδώ και υπάρχει ανταπάντηση στο υστερόγραφο εδώ . Μια άλλη αναφορά στις θέσεις του ΕΠΑΜ είχε γίνει εδώ), όχι μόνο δεν πήραμε τεκμηριωμένη απάντηση, δηλαδή με ποια απόφαση δεσμεύεται επιτέλους το ΕΠΑΜ για άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ --και βέβαια το συναφές χτίσιμο μιας οικονομικής δομής, αυτοδύναμης--, αλλά δεχτήκαμε ως ΠΔ, και ειδικά ο Φωτόπουλος μια άνευ προηγουμένου γκεμπελική «απάντηση» από έναν «υπερεπαναστάτη», ονόματι Κώστα Γιαννιώτη, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο από το παρελθόν του παρά μόνο ότι είναι στο Εθν. Συμβούλιο του ΕΠΑΜ («Από πότε η πολιτική κριτική έγινε άλλοθι ανεντιμότητας;»)

Ο «κύριος» αυτός (και βέβαια αυτοί που τον στηρίζουν στο κόμμα του περιλαμβανομένου προφανώς του Καζάκη που δεν αποστασιοποιήθηκε από τον λίβελλο --αν δεν τον συνέγραψε και με τον Γιαννιώτη, παριστάνοντας τον ‘αδιάφθορο’ Αρχηγό!), με αισχρότητα άρχισε να βρίζει και να υποτιμά έναν άνθρωπο που έχει να επιδείξει μια καθαρή δουλειά που είναι γνωστή 5 δεκαετίες τώρα, ενώ την ίδια στιγμή παραδεχόταν ότι δεν γνωρίζει (και ούτε βέβαια μπήκε καν στον κόπο να ψάξει!) τις θέσεις του!

Το γεγονός ότι ο λίβελλος αυτός του εν λόγω ινστρούχτορα του ΕΠΑΜ, δημοσιεύτηκε και σε κεντρικές σελίδες του κόμματος (ΕΠΑΜ Ελλάς, Σεισάχθεια-ΕΠΑΜ κλπ.) επιβεβαιώνει και τις υποψίες μας ότι αυτή η αχρεία πολιτικάντικη λογική και ηθική δεν διέπει βέβαια μόνο αριβίστες παραγοντίσκους σαν τον Γιαννιώτη, αλλά τουλάχιστο ενθαρρύνεται από την ηγεσία του ΕΠΑΜ και τον ίδιο τον Καζάκη που δεν διαχώρισαν πουθενά τη θέση τους. Φαίνεται λοιπόν ο καιροσκοπισμός και το βουλευτιλίκι για το οποίο παλεύει η ηγεσία του ΕΠΑΜ (τόσο στις προηγούμενες εκλογές όσο και στις επερχόμενες) δεν ανέχεται φυσικά όσους την ξεσκεπάζουν γι’ αυτό και τα συμφέροντα της.

Στις εύλογες αντιδράσεις μελών και φίλων της ΠΔ με σχόλια κάτω από τον λίβελλο του Γιαννιώτη, ζητήσαμε επισταμένα και συγκεκριμένα να μας δοθεί ένα οποιοδήποτε προγραμματικό κείμενο που να δεσμεύει τα μέλη του ΕΠΑΜ ότι βασικός στόχος του «κινήματος» αυτού είναι η άμεση μονομερής έξοδος από την ΕΕ, μαζί βέβαια με την αναδιάρθρωση της παραγωγικής μας δομής στα πλαίσια της οικονομικής αυτοδυναμίας που είναι αδύνατη μέσα στην ΕΕ και τις «4 ελευθερίες» των αγορών που συνοδεύουν τη συμμετοχή μας στους θεσμούς της Παγκοσμιοποίησης. Ουδεμία απάντηση πήραμε, παρά μόνο παραπομπές σε βιντεάκια εδώ κι εκεί, από τα δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες πολυλογίες που έχει δημοσιεύσει το ΕΠΑΜ γύρω από τον Καζάκη. Ειδικά δε η αναφορά του ίδιου του Γιαννιώτη και άλλων μελών του ΕΠΑΜ στις λεγόμενες αποφάσεις-ψηφίσματα του 2ου συνεδρίου, ότι καταρρίπτουν δήθεν τους ισχυρισμούς μας, ουδέποτε τεκμηριώθηκε και, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, δεν μας επιδόθηκε κανένα τέτοιο ψήφισμα που εκτός των άλλων δεν υπάρχει πουθενά δημόσια αναρτημένο! Προφανώς έπρεπε να γίνουμε Πυθίες για να πιστέψουμε ότι υπάρχει και ένα τέτοιο ψήφισμα (αν υπάρχει βέβαια) γιατί οι πολιτικάντηδες του κόμματος το «κρύβουν» ώστε να μη μαθευτεί το «μυστικό»!

Η αχρειότητα των υπεύθυνων του ΕΠΑΜ όμως συνεχίστηκε και εντάθηκε όταν ο κ. Γιαννιώτης, έγραψε ανταπάντηση στα… απαντητικά σχόλια των φίλων της ΠΔ, στην οποία μάλιστα βγαίνει και από πάνω, διευρύνοντας μάλιστα το υβρεολόγιο του – συνήθης «ηθική» φαίνεται που διέπει τους αριβίστες πολιτικάντηδες παραγοντίσκους αυτούς που μας χαρακτηρίζουν «επαναστάτες του πληκτρολογίου», χωρίς όμως να μας δίνουν το παραμικρό στοιχείο για τις «επαναστατικές μάχες» που έδωσαν οι ίδιοι και ο Καζάκης τις προηγούμενες δεκαετίες, για τις οποίες δυστυχώς ουδένας πληροφορήθηκε!!!) Και βέβαια ο «κύριος» αυτός δεν απάντησε σε καμία αιτίαση των σχολίων και της ουσίας του αρχικού άρθρου, αλλά επιπλέον παραδέχτηκε έμμεσα ότι δεν υπήρχε ποτέ τέτοια θέση για άμεση έξοδο από την ΕΕ στο ΕΠΑΜ, παραπέμποντας μας πάλι στις…ανύπαρκτες αποφάσεις του «2ου συνεδρίου»!.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Οι λόγοι που μέχρι τώρα «αποφεύγαμε» μια ολοκληρωμένη κριτική για το ΕΠΑΜ είναι οι εξής:...Συνέχεια »

Οι θέσεις και οι πρακτικές «αριστερού» εκφυλισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Νοέμβρης, 14 2013

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 14/11/2013


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ» ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις κρίσιμες και πρωτοφανείς πολιτικές στιγμές που βιώνουμε στη χώρα μας σήμερα ο λαϊκός παράγοντας αναζητεί απαντήσεις σε ζητήματα που καθορίζουν άμεσα την καθημερινότητά μας. Ποια η φύση της οικονομικής κρίσης ; Ποιος ο ρόλος της  Ε.Ε και του ευρώ σε αυτή; Πώς μπορούμε να βγούμε από την καταστροφική κρίση και να βάλουμε τις βάσεις για ριζική (συστημική) αλλαγή της κοινωνίας; Ποια είναι η θέση μας για τον δήθεν φασιστικό κίνδυνο που μας απειλεί εξίσου αν όχι περισσότερο από την οικονομική καταστροφή που μας επέβαλλαν οι ξένες και ντόπιες ελίτ; Ποια είναι η θέση μας για τους πολέμους και «επαναστάσεις» στην  περιοχή μας που απειλούν άμεση εμπλοκή της χώρας μας; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται και η Αριστερά οφείλει να πείσει με τις δικές τις απαντήσεις. Εν αντιθέσει, το αποτέλεσμα που έχουμε είναι να είτε εγκλωβίζεται ο λαός ακόμα περισσότερο σε ψευτοδιλήμματα εξαιτίας της  πολιτικής και θεωρητικής σύγχυσης που αντικειμενικά ή και κάποιες φορές και συνειδητά καλλιεργείται για τα πραγματικά προβλήματα που ορθώνονται μπροστά μας.

Σε ό,τι αφορά την «αντικαπιταλιστική» Αριστερά με την στάση και τις θέσεις της  λειτουργεί σαφώς ανασταλτικά για την ανύψωση της λαϊκής συνείδησης και την ένωση των θυμάτων της Νεοφιλελεύθερης Καπιταλιστικής Παγκοσμιοποίησης.

Συγκεκριμένα ο πολιτικός σχηματισμός-συνοθύλευμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παίρνει τα τελευταία χρόνια άκρως αποπροσανατολιστικές θέσεις όσον αφορά φλέγοντα ζητήματα. Επειδή η αλήθεια είναι ότι η ανομοιογένεια και κατά συνέπεια η πολυγλωσσία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα σταθούμε σε επίσημες ανακοινώσεις και προγραμματικές αποφάσεις των κεντρικών οργάνων της για να επιχειρήσουμε μια περιεκτική κριτική η οποία έχει ως στόχο να αποκαλύψει τους πολιτικούς καιροσκοπισμούς της και να καταδείξει τις απαράδεκτες θέσεις που υιοθετεί.

Σκοπός μας δεν είναι η κριτική μας να συνδράμει σε έναν φερόμενο ως «εποικοδομητικό διάλογο» με την αντικαπιταλιστική αριστερά, διότι θεωρούμε ότι αυτός πλέον δεν μπορεί να υπάρξει, εκτός αν πληρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις που μέσα από μια διαδρομή των τελευταίων 3 ετών έχουμε καταθέσει με κάθε τρόπο δημόσια και με κάθε καλή διάθεση για δημόσια πολιτική αντιπαράθεση επί αυτών, αλλά παρόλα αυτά, έχουμε λάβει (στην καλύτερη περίπτωση) την πλήρη σιωπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με το συστηματικό «θάψιμο» των θέσεων μας από σύσσωμα τα όργανα της, και στη χειρότερη λασπολογίες, ορισμένες φορές μεσα από έμμεσες ή άμεσες συμμαχίες στελεχών και μελών της με συστηματικούς λασπολόγους μας.

Μιλάμε βέβαια για την πρόταση μας για ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ), την οποία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γνωρίζει καλά από την πρώτη μέρα που την έχουμε καταθέσει.

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΗΣ «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ»

Πρωτίστως θα προσπαθήσουμε να «ανακαλύψουμε» μέσα στην άβυσσο των ανακοινώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη θέση της για την Ε.Ε. (διότι περί ανακάλυψης πρόκειται), η οποία αποτελεί το κεντρικό ζήτημα για την αντιμετώπιση της κρίσης από την ταξική μεριά του λαϊκού κινήματος. ...Συνέχεια »

Η αποκάλυψη του διαδικτυακού χαφιέ Omadeon ή Γιώργου Αλεξάνδρου Στάθη από το “Lenin Reloaded”

Οκτώβρης, 28 2013

Μετά την δημόσια ανακοίνωση από τον Τάκη Φωτόπουλο από την Ελευθεροτυπία ότι έχει κινηθεί νομική διαδικασία εναντίον του διαδικτυακού λασπολόγου Οmadeon που εδώ και δυο χρόνια τον κατασυκοφαντεί, μια σειρά αποκαλύψεων έλαβε χώρα στο μπλογκ Lenin Reloaded (LR). Όπως φαίνεται από τον παρακάτω διάλογο αυτός που κρύβεται πίσω από το διαδικτυακό προφίλ Omadeon που λασπολογεί και εξυβρίζει τον Τάκη Φωτόπουλο θρασύδειλα χωρίς ίχνος πολιτικού επιχειρήματος είναι ο Γιώργος Αλεξάνδρου Στάθης το οποίο παραδέχεται και ο ίδιος μετά την αποκάλυψη του βιογραφικού του από τον μπλόγκερ Lenin Reloaded, τον οποίο στο παρελθόν ο εν λόγω χαφιές είχε διαπομπεύσει όπως έκανε και με τον ΤΦ. Βλ. απλά ενδεικτικά: http://stalinreloaded.wordpress.com/2012/02/12/neostalinism-against-googling

Είναι αξιοσημείωτο ότι όταν ο LR ανέφερε ότι θα τον καταγγείλει στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Omadeon κατέφυγε στην...αρχή  της ελευθερίας του λόγου που τώρα μετατρέπεται σε αρχή προστασίας των απανταχού λασπολόγων ή «αρχή της ελευθερίας της σπίλωσης συνειδήσεων» !!!

Ο λόγος που αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο είναι βέβαια  μόνο για να βγάλουμε την κουκούλα ενός άθλιου λασπολόγου και συκοφάντη ,ώστε ο αγώνας να γίνεται επί ίσοις όροις. Δεν μπορεί βέβαια ο κάθε αλήτης λασπολόγος όπως αυτοί που εξαπέλυσε παλιότερα ο ίδιος («Δανάη Παπαδοπούλου», «Αιρετικός» κ.α.) και τώρα κάποια καινούργια φυντάνια στο Twitter (ή τα ίδια ανακυκλωμένα με νέα ψευδώνυμα που αν συνεχίσουν θα αποκαλύψουμε σύντομα τον ρόλο τους για να τους μάθουν όλοι) να χυδαιολογούν ενάντια σε έναν αγωνιστή που  για 50 χρόνια γράφει υπεύθυνα τη γνώμη του  χωρίς να κρύβεται κάτω από κουκούλες . Η ανωνυμία όπως γράφουμε σε άλλη ανακοίνωση δικαιολογείται μόνο όταν στρέφεται κατά της εξουσίας, όχι όταν στρέφεται ενάντια σε αγωνιστές που επειδή δεν μας αρέσει η γνώμη τους και δεν τολμούμε να έλθουμε σε δημόσια αντιπαράθεση μαζί τους, τούς χυδαιολογούμε με κτυπήματα κάτω από τη μέση. Αυτή την άθλια κατάχρηση της ελευθερίας του λόγου θα την κτυπήσουμε με κάθε μέσο στη διάθεση μας.

...Συνέχεια »

Ο Τάκης Φωτόπουλος, το Βαθύ Κόκκινο, η Κόντρα και τα άθλια πολιτικά υποκείμενα Γιώργης Γιαννακέλλης και Πέτρος Γιώτης

Οκτώβρης, 25 2013

Ένα άθλιο πολιτικό υποκείμενο με το όνομα Γιώργης Γιαννακέλλης (αν υποθέσουμε ότι δεν είναι ψευδώνυμο του Πέτρου Γιώτη) βρίζει χυδαία τον Τάκη Φωτόπουλο στο πολιτικό βόθρο-μπλογκ με τον τίτλο “Βαθύ Κόκκινο” και... απειλεί τη διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας να τον διώξει για τα “κατάπτυστα κείμενα” του.(http://tsak-giorgis.blogspot.com/2013/10/blog-post_10.html) Το υποκείμενο αυτό που αρθρογραφεί και στην αριστερή φυλλάδα ΚΟΝΤΡΑ, θα έπρεπε να τον χαίρεται η εκφυλισμένη “Αριστερά”, την οποία εκπροσωπεί επάξια.

Ο Τάκης Φωτόπουλος δεν έχει ποτέ βρίσει υπαρκτούς ανθρώπους με όνομα και επώνυμο, που βγαίνουν δηλαδή στους δρόμους και στις πλατείες και μιλούν. Έχει δυνατές πολιτικές θέσεις για να τους αντιμετωπίσει πολιτικά και επειδή ακριβώς δεν μπορούν ν’ αντιπαρατεθούν στις θέσεις αυτές κάποιοι προσπαθούν να τον εξοντώσουν ηθικά με τις χειρότερες χυδαιολογίες και Γκεμπελικές συκοφαντίες εναντίον του, με τις οποίες πλημμυρίζουν το διαδίκτυο. Έχει βρίσει μόνο άθλια πολιτικά υποκείμενα που κρύβονται κάτω από μια κουκούλα.

Και αυτό το κάνει για λόγους αρχής. Γιατί κανένας δεν ξέρει ποιοι κρύβονται από κάτω από μια διαδικτυακή κουκούλα, όπως συμβαίνει με τον γνωστό διαδικτυακό αλήτη λασπολόγο Omadeon, που τυχαίνει να είναι και φίλος του Γιώργη Γιαννακέλη και προφανώς ίδιας πολιτικής και ηθικής στάθμης με αυτόν, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι του παρέχει άνετο χώρο στο βόθρο-μπλογκ Βαθύ Κόκκινο για να βρίζει και χυδαιολογεί. Και βέβαια μίλησε με τον ίδιο τρόπο στον άγνωστο, που καλυπτόταν από την κουκούλα του Βαθύ Κόκκινο, όταν του έγραψε παλιότερα, και τώρα μόλις αποκάλυψε ο ίδιος πως είναι ο Γιαννακέλλης. Όπως ο ίδιος ο Τ.Φ έχει ξεκαθαρίσει, όταν βρίζει κουκουλοφόρους, αυτό το κάνει μόνο και μόνο για να τους εξαναγκάσει να βγάλουν την κουκούλα τους ώστε να δούμε όλοι ποιοι είναι, τι πολιτικό παρελθόν έχουν και ποιους εκπροσωπούν. Γιατί κάτω από κουκούλες, όπως ξέρουμε ιστορικά, υπάρχουν και δωσίλογοι. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι ανωνυμογράφοι στο διαδίκτυο είναι δωσίλογοι. Αλλά αυτοί που χρησιμοποιούν την ανωνυμία με βασικό στόχο όχι να πλήξουν την εξουσία, όπως κάναν πάντα οι πραγματικοί επαναστάτες για λόγους ασφαλείας, αλλά για να πλήξουν πισώπλατα άλλους αγωνιστές, με ιστορία μάλιστα σαν του Τάκη Φωτόπουλου, είναι πολύ ύποπτοι ότι ενεργούν "εν υπηρεσία". Γι' αυτό και έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δυνατότητα υπάρχει για να τους ξεσκεπάσει, όπως το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και για 'επώνυμους' κατά σύστημα υβριστές και συκοφάντες του. Ακόμα και την “αστική” δικαιοσύνη, η οποία βέβαια δεν διαφέρει από τη λαϊκή δικαιοσύνη, ή οποιαδήποτε ανθρώπινη δικαιοσύνη, όσον αφορά την προστασία του ανθρώπου και της προσωπικότητάς του. Δεν είναι βέβαια “επαναστατικό” αγαθό, ούτε “επαναστατική” πράξη η προσβολή της ανθρώπινης προσωπικότητας. Αντίθετα, ύποπτα υποκείμενα όπως ο Οmadeon, με τη σιωπηρή συμπαράσταση ακόμη και έγκυρων ιστοσελίδων της εκφυλισμένης "Αριστεράς", θεωρούν αναφαίρετο «επαναστατικό» δικαίωμα και «ελευθερία Λόγου» τη λασπολογία. Πράγμα που κατεβάζει τα επαναστατικά ιδανικά στο επίπεδο τους και πολλούς ανθρώπους να παρακαλούν να μην γίνει ποτέ 'επανάσταση' τέτοιου είδους...

Ανάλογα ισχύουν για το γελοίο "επαναστατικό" υποκείμενο, τον Πέτρο Γιώτη, που χρησιμοποίησε τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν και οι άλλοι γνωστοί "επαναστάτες" Πρετεντέρης του MEGA και Πάσχος Μανδραβέλης της Καθημερινής για να σπιλώσουν τον Τάκη Φωτόπουλο σαν συνωμοσιολόγο--και να πάρουν τεκμηριωμένη απάντηση που έδειχνε ότι κάθε άλλο παρά συνωμοσιολογίες ήταν αυτά που έγραψε για τον ρόλο της Υπερεθνικής ελίτ και της Σιωνιστικής στη δίωξη της ΧΑ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια υποστήριξη της ΧΑ, ούτε άλλωστε και ο Ρουπακιώτης που το επιβεβαίωσε κατόπιν, είχε κανένα λόγο να υποστηρίξει την ΧΑ. Είναι φανερό ότι ο Τ.Φ ήθελε να βάλει σε προβληματισμό την Αριστερά για το πώς ξαφνικά κινητοποιήθηκε ολόκληρο το σύστημα να 'τσακίσει' την ΧΑ, κατά την έκφραση Σαμαρά. Ο άθλιος μάλιστα αυτός "επαναστάτης" δεν είχε καν την ευπρέπεια να μην χρησιμοποιήσει υβριστικούς και χλευαστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Τ.Φ, όπως κάναν τουλάχιστον οι αστοί κριτικοί του, αποδείχνοντας για άλλη μια φορά ότι άθλια πολιτικά υποκείμενα, όπως οι Γιώτης και Γιαννακέλλης, με την χυδαιότητα τους έχουν συμβάλλει σημαντικά στο σημερινό χάλι της Αριστεράς. Γιατί αντί να είναι πρότυπα μιας άλλης κοινωνίας με άλλα ήθη από τα αστικά, είναι πολύ χειρότεροι από τους χειρότερους αστούς, κάτω από το "αριστερό" λούστρο τους.

Από την άλλη μεριά, ο Τάκης Φωτόπουλος είναι ανοικτό βιβλίο εδώ και μισό αιώνα με τα χιλιάδες άρθρα του και τα δεκάδες βιβλία του, καθώς και την πολιτική του δράση και ακεραιότητα. Και αυτά ακριβώς θέλουν να κτυπήσουν όχι μόνο οι συστημικοί εχθροί του αλλά και κάποιοι στην "Αριστερά", προφανώς γιατί αποκαλύπτει εμπεριστατωμένα τον εκφυλισμό της. Και αφού οι 'διανοούμενοί' της δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν σε δημόσια αντιπαράθεση για τις θέσεις του, προτιμούν να τον λασπολογούν, συνήθως με ύποπτα υποκείμενα όπως ο Omadeon που έχει αφιερώσει χιλιάδες εργατοώρες εδώ και δυο χρόνια για την πιο βρώμικη ίσως επίθεση που έχουμε δει. Το αναπάντητο όμως ερώτημα είναι ποιος άραγε δίνει το πολιτικό ή ηθικό δικαίωμα σε πολιτικά αχρείους όπως οι Γιαννακέλης και Γιώτης, που ούτε τους ξέρει κανένας στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, εκτός από την παρεούλα τους στην Κόντρα και τριγύρω, να εξυβρίζουν και να χυδαιολογούν προσωπικά ένα ευρέως (και διεθνώς) καταξιωμένο άνθρωπο; Αυτή την κοινωνία θέλουν να φτιάξουν αυτά τα άθλια πολιτικά υποκείμενα που, αντί για πάλη ιδεών και θέσεων, εξαπολύουν ακατάσχετους εμετούς ενάντια σε γνωστούς αγωνιστές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία;

 ...Συνέχεια »

Ο Αναρχο-Συριζαϊσμός χωρίς τσίπα: Η περίπτωση Τερζάκη

Οκτώβρης, 18 2013

Μια από τις αδιαφιλονίκητες μορφές του αναρχο-Συριζαϊσμού, ο Φώτης Τερζάκης, επανέρχεται με άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ένα ακόμα μπλογκ αμπελοφιλοσοφίας και «κριτικής» μετά άρτου και οίνου, με τον εύγλωττο τίτλο «"Μη συστημικός φασισμός", ή παίζοντας με τις λέξεις». Σε αυτό αφιερώνει ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος (εξ ου και ο τίτλος) σε μια υποτίθεται, εφ’όλης της ύλης κριτική στη σκέψη του Τάκη Φωτόπουλου, με αφορμή το άρθρο του τελευταίου «Ο Περισπασμός της Χρυσής Αυγής»....Συνέχεια »

Syndicate content